Categorieën
Familie

Lieve mam, we genieten nog even van je

April, doet wat-ie wil. Voor mij een fikse griep en foetsie conditie. Net weer hersteld van een week chagrijnig in bed liggen, klim ik uit m’n dal.  Dan krijgt mam steeds meer last van haar ziekte. Van zondag tot woensdag blijf ik bij haar slapen, donderdag is ze verhuisd naar de hospice van Den Helder.

20160423_151855
Zus Rennie was zaterdag voor het eerst in de hospice. Ze kan tot nu toe met de ziekte van mam goed omgaan
20160421_122307
Links op de foto Anita Hoedjes, die mam nog kent van de tijd dat Anita in Noorderhaven werkte.
20160421_122614 (1)
Links op de foto haar nieuwe huisarts René v.d.Berg. René is een ligfietser, dat scherpt een band!

Mam weet het nog maar een maand dat ze niet meer beter kan worden, maar ik had niet verwacht dat ze zo snel terminaal zou worden. En dan loop ik zielig te doen om een simpel griepje…. tja elke keer waardeer je pas gezondheid, als je het niet hebt.  Bij mam thuis zijn lijkt net op een vakantie. Alles lekker rustig aan en niks hoeft. Slapen in het ouderlijk huis, in de kamer waar ik dertig jaar geleden op m’n huiswerk zat te blokken. Zo halen mam en ik ouwe herinneringen op.  Ze heeft een heerlijk leven gehad en is er klaar mee. Hopelijk blijft haar al te veel pijn bespaard.  In de hospice wordt ze liefdevol verzorgd, ze heeft het er dus geweldig naar haar zin.  Vandaag was ik er samen met m’n zus Rennie, morgen rij ik er met m’n roeifiets naar toe en probeer haar in haar laatste weken zoveel mogelijk te steunen……

Dochter Marijke heeft haar een boek gegeven ‘Oma vertel eens’, met de bedoeling om herinneringen op te halen. Toevallig kreeg ik van Karian van der Zon ook zo’n tip om nog een levensloop te maken.Oma boek

Van Janny Kos kreeg ik de tip om dit filmpje te zien:

https://www.youtube.com/watch?v=yLKT5Dy-a3Y,

2 reacties op “Lieve mam, we genieten nog even van je”

Telkens opzoeken met de (roei)ligfiets, dat is ook wat ik deed toen mijn vader in het AMC lag met leukemie. Het ouderlijk huis waarin mijn moeder nog woont is voor mij net zo belangrijk en mijn moeder natuurlijk dus ik begrijp goed wat je doormaakt.
Sterkte Cor!

Hoi Cor , wat doen jullie het mooi en zorgvuldig zo met elkaar.
Ondanks dat je moeder klaar is om over te gaan…en er vrede mee heeft… is en blijft het toch je moeder van wie je afscheid aan het nemen bent.
Een intensieve periode in je leven man…. en ik wens jullie een mooi en rustig en liefdevol afscheid met elkaar.
Heb Het Goed !
Lieve groet van Trudy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *