Categorieën
Familie

Rennie heeft d’r plekkie gevonden!

Ze is weer helemaal gelukkig die zus van me. Rennie woont al dertig jaar in Noorderhaven en wilde graag een betere plek. Die heeft ze gevonden, want sinds zaterdag heeft ze een spik-splinter nieuwe kamer op Kersenhout 12 in Julianadorp.

Verhuis-stress? 
Lees de levenswijsheid van Rennie!
Een belangrijk moment vrijdag: Bart overhandigt de sleutel aan Rennie.

Vorige week hielpen we haar met verhuizen. Van een oud gebouw (Kastanjehout) naar een prachtig nieuwbouw pand. Toen ze in de zomer van 2017 verhuisde, ging ze er qua woonplek niet op voorruit. Ze woonde op Perenhout en had een woon-, slaap- en badkamer en kreeg slechts één kamer terug. Maar dat zou van korte duur zijn, want Kastanjehout zou gesloopt worden. Toch brak er voor Rennie een mooie tijd aan. Ze trof leuke bewoners en een heel betrokken leiding. Het wel en wee van hun woongroep wordt vol passie beschreven door Bart Kuijpers in de uitgave ‘De Kastanjehoutse Courant’. Zo haalde ze in juni zelfs de voor pagina!

Die hete zomer 2018 op het strand, denkend aan m’n nieuwe huis.

In december was haar nieuwe onderkomen klaar. Maar zo’n verhuizing brengt ook stress met zich mee. Hoe gaat het worden daar? Wat nemen we mee en wat blijft achter? Helaas voor haar lekkere bankje is geen plaats, maar we zorgen dat ze straks een nieuwe relaxstoel krijgt. Dankzij Brigit en de Molenaars-verhuis-brigade is het overbrengen van haar spullen snel gepiept. Ze komt in de ‘vrouwenvleugel’ met Sylvia als overbuurvrouw. Een mooi, rustig stekkie met ’s middags de zon in de kamer en een eigen uitgang. Het zicht is nu nog op een braakliggend stuk grond en bosschage. Het kippenhok aan de houten schuur staat er al en van ’t voorjaar zal ik er m’n tuin-lusten bot vieren.

Nu nog een kale voortuin.

Rennie is erg blij met haar nieuwe plekkie. Speciaal voor haar zingt Rene Froger daarom het toepasselijke lied: ‘Een eigen huis een plek onder de zon. En altijd iemand in de buurt die van me houden kon. Toch wou ik dat ik net iets vaker. Iets vaker simpelweg gelukkig was……, oho’, met leuke foto’s op dit filmpje:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *