Categorieën
Roeifietsen

Pech met de lig- en roeifiets

Wanneer je veel fietskilometers maakt, ontkom je er niet aan af en toe pech te krijgen. Lekke banden komt het meeste voor  en is te voorkomen door ze regelmatig te vernieuwen. Daar bezuinig ik niet meer op, heb m’n lessen uit het verleden geleerd. Van Ed kreeg ik de ooit bijnaam ‘mister Tuffy’. Tuffy is een keflar strip die je tussen je binnen- en buitenband leg, waardoor je minder vaak lek rij. Ik gebruik er nog altijd eentje en moet er nodig een paar bij kopen.

Met m’n M5 ligfiets had ik dinsdagavond een raar geintje met de ketting. De buis die er omheen zat was opgeschoven naar de achtertandwielen en vastgelopen. Er zat geen beweging meer in (achteraf bleek er een stukje tyrap in de buis te zitten). Gelukkig was ik niet ver van huis, dus ben met de fiets aan de hand teruggelopen. De pech die ik zondag met m’n roets kreeg was een slag beroerder. Net kilometers in het zog achter een racefietsbus gereden, blokkeerde m’n achterwiel. Gelukkig wist ik nog net zonder vallen tot stilstand te komen. Bleek m’n retourelastiek gebroken en vastgelopen in de naaf van het wiel. Met heel veel moeite het elastiek eruit gepeuterd. Toen de aandrijfdyneema kabel en nieuwe elastiek er weer om zat deed dat kreng het niet! Nog weer een kwartiertje pielen (ben ook zo’n onhandige sleutelaar) en eindelijk kon ik weer rijden.

De heerlijke roetstocht zorgde dat ik de misère snel vergat. Fantastisch toch hoe zo’n rit al je zorgen doet vergeten. Bij Ingmar even een bakkie gedaan, waarna de route richting Enkhuizen ging. Bij het stoomgemaal museum bij Medemblik een stop. Leuk museum, in ’t winkeltje een bakkie en kletsen met een paar Haagse dames die met een verrassingstrip waren en daarna op huis aan.  De stevige westen wind zorgde bij Den Oever dat ik nog even vol aan de bak moest. Ondanks het pech-oponthoud, toch zo’n 120 kilometer gereden.  Het eelt begint weer te groeien in m’n handen, zo hoort dat, want over 4 weken moet ik er klaar voor zijn.

3 reacties op “Pech met de lig- en roeifiets”

Dag Cor,

Kom ik jouw blog toch zomaar via via tegen. Ik houd ondertussen ook al weer een paar jaar een blog bij, maar jij bent dus ook één van de weinige roeifietsers die iets aan de digitale wereld toevertrouwen.
Ik heb je blog aan mijn bloglijst toegevoegd, zodat ik een melding krijg wanneer je iets nieuws gaat posten.

Het ga je goed en misschien komen we elkaar nog eens met een Roeifietstoertocht of op Cycle Vision tegen.

Groeten, Wim

Leuk je reactie Wim, die blog doe ik net 2 weken. Reden was dat ik op 1 april naar Santiago roets en het thuisfront wil meedelen met mijn ervaringen. Ik maakte altijd al in word verslagjes van vakantietochten (een aantal heb ik er inmiddels op gezet). Jouw blog kijk ik regelmatig in (ik ken je immers van het EK). Wellicht zie ik je op 6 juni in Garnwerd, wanneer de jaarlijkse roets-tourtocht is? Ik rij daarna met kampeeruitrusting (en een paar anderen) nog een weekje richting Oost Friesland. Met CV heb ik vaak meegedaan. Jammer dat het niet meer op Flevonice is, Venray trekt mij minder. Persoonlijk vind ik weekendje Rütenbrock een leuk lig/roets evenement.
Tot later.
Groet,
Cor.

Hoi Cor,wat leuk om van jou een blog te ontdekken en zo je avonturen een beetje mee te beleven…ik was op zoek naar wat youtube filmpjes van Three of Us en ontdekte jou,ook heel leuk hoor!! Wij gaan je in ieder geval volgen en wensen je veel sukses…Groeten van de Gertjes uit Schagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *