Categorieën
Reisverslag Wandelen

Mooie plaatjes Schotland kijken

Dubbele pret met de herfstvakantie dit jaar: kamperen bij de NTKC in Limmen en mooie vakantiefoto’s kijken van Schotland. Tripjes ideeënman Ingmar had het bedacht. Ik mocht weer drie dagen verpozen in z’n tipi met als toetje: foto’s smullen.  

Na mijn Schotland trektocht in mei wist ik dat Ingmar en Marike prachtige foto’s hadden gemaakt. Het voorproefje kwam via de app, maar waar blijft de rest? Fotograaf Marike had er op onze reis flink op los geklikt. Een pittige klus voor haar dus om thuis te selecteren welke écht mooi zijn, maar ze verdient een standbeeld voor het resultaat! Voor het ‘mooie-plaatjes-kijken’ moment (=bestemming), was de reis naar Limmen ook niet te versmaden.

Op de M5 ligfiets vertrok ik dinsdag naar Tuitjenhorn. Eerst wat bepakking lozen bij Ingmar, want Bergen ligt op de route van Limmen. De kunst 10-daagse pak ik elk jaar mee en viel nu mooi te combineren. Lekker rondstruinen in de huizen en tuinen waar kunst is. Lastig soms, want het aanbod is gigantisch en waar moet je zijn? Gelukkig heb ik ervaring en een paar favoriete locaties op mijn lijstje, bijvoorbeeld Stalkunst9.

Maar ook de moeite waard: de achtertuin van een villa aan de Eeuwigelaan, de beelden/sculpturen van Joshua Pennings.

De dag erop ga ik met Ingmar aan de wandel met als doel zwemmen in zee! Ik als buitenwater zwembikkel, moet toch het zeewater aankunnen? Veertien graden is fris, maar Wim Hof doet het voor minder. Het zou een zeer bijzondere zwemervaring worden!

Het kostte me een paar minuten om te wennen aan de kou en koppie onder te gaan, maar kon er daarna geen genoeg meer van krijgen. De twintig minuten baantjes waren achteraf wat lang, want het duurde zeker een uur voordat ik van m’n rillingen af was.

Teruggekomen bij de tipi heeft Ingmar’s lief Marieke de kachel opgestookt en verwent ons met een lekker maaltje. Donderdag stond het bezoek van onze Schotland reisgenoot Marike op de planning. In de bibliotheek van Heiloo had ik geregeld dat we via een usb-stick de foto’s op een scherm konden showen. Marike is echter een eigenzinnige dame. Toen ze ’s middags met haar zoon Birk aankwam, vond ze het veel te mooi weer om binnen foto’s te kijken. Liever ging ze aan de wandel, maar gelukkig bleef het daarbij niet. Net twee uur voor sluitingstijd van de biep, konden we nog van haar foto’s genieten. De afsluitende avond vierde we uitbundig in de tipi.

Net toen de soep gaar was, kregen we bezoek van Inge (onze Vobula vriendin) en het levensgenieters duo Gerard & Gerda. Zij hadden nog een leuke uitnodiging in petto: zondag 3 november is er een walk-in concert in Akersloot. Dat valt mooi te combineren met de NTKC, want daags ervoor is in Limmen hun jaarlijkse werkdag. Dat wordt dus weer twee dagen kamperen!

Tenslotte mijn selectie van mooiste Schotland foto’s (met dank aan Marike). Nu nog van de winter een mooi fotoboek samenstellen!

Deze stuurde Marike me achteraf nog als verrassing: Cor lekker lezen…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *