Categorieën
Familie Reisverslag Wandelen

Met de autohopper Brabant verkennen

Op reünie en kennismaking naar West Brabant. Drie dagen met Brigit op pad, een weekend dat bol staat van de tegenstellingen: oude en nieuwe contacten, eenvoud (kamperen) en luxe (mooie huis).  Hoppen door het Brabantse oude land en de nieuwe polders bij Zeeland.

We waren uitgenodigd voor de verjaardag van Joris (vriend van Frea) in Huijbergen (West Brabant). We mochten hier blijven slapen en konden dan gelijk zijn ouders Piet en Julia wat beter leren kennen. Met zo’n uitstapje is de autohopper (huurauto) ideaal en we plakken er gelijk een extra dagje kamperen aan vast. Ons uitstapje startte met een bezoek aan Richard Mombers in Raamsdonk. Hij bracht mij 36 jaar geleden samen met Brigit. (Richard was de reisleider van de Schotland-reis waar ik Brigit ontmoette). We hebben hem en zijn vrouw Lily een aantal keren ontmoet, maar het laatste contact was van zeker 10 jaar terug. Hoog tijd voor een kleine reünie en bijpraten hoe ons leven intussen is verlopen.

Daarna kamperen op een camping uit het Groene Boekje: De Kreek in Nieuw-Vossemeer.  Zo’n heerlijke simpele tentencamping zoals de meeste van het boekje zijn en waar je je mobiel onbeheerd kan opladen, zonder dat-ie gestolen wordt. Vaak is er ook persoonlijk contact met de eigenaars. Helaas dit keer niet, inschrijven gaat via een formulier en het geld deponeren we in de bus. Apart is dat Nieuw-Vossemeer aan de westzijde van Brabant ligt en Oude-Vossemeer op Zeeland (voormalig eiland Tholen). Zaterdagochtend gaan we met de autohopper het gebied verkennen. We dwalen wat in het stille vissersstadje Tholen. Stil, want de grote nieuwe AH supermarkt zit net buiten het stadje, alleen de horeca zorgt nog voor wat reuring. En een paar tweedehands-winkeltjes met mooie spullen.  Zo kon Brigit toch nog even haar slag slaan en scoorde een art-deco koffertje.

Daarna rijden we naar Huijbergen. Het dorpje van de jarige Joris Verdult (25), vriend van onze Frea en hebben een erg plezierige kennismaking met zijn ouders Piet en Julia. Huijbergen ligt op steenworp afstand van Hoogerheide. In de tachtiger jaren waren we met ons gezin hier op vakantie en brachten op bezoek aan Nicolien Oort (vriendin van Brigit). Blijkt dat Joris met de dochter van Nicolien in dezelfde klas te hebben gezeten en haar goed te kennen. Tsja, is dit nou toeval in het leven?

Nee, zegt Joris Linssen in zijn lied ‘In zes stappen, kent iedereen elkaar’. Het nummer gaat over dat iedereen op de wereld elkaar kent in 6x via-via. Dus toeval bestaat eigenlijk niet, gewoon even flink doorvragen en iedereen kent elkaar! Dus: ‘Via-via-via-via-via-via, kent iedereen elkaar, in zes stappen over de evenaar’ en luister:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *