Categorieën
Geen categorie

Leuk volk die ‘open water zwemmers’

Zaterdag  waren er Open water zwemwedstrijden in ons dorp. Ik had me aangeboden bij de organisatie als vrijwilliger (ben bestuurslid van zwemvereniging Oude Veer). Aan het evenement heb ik als zwemmer vaak meegedaan. Leuk om nu ook eens vanaf de organiserende kant de boel te bekijken.

Als belangrijkste taak eigende ik het PR-werk toe. Daar hoort het maken van een verslag en foto’s bij. Geinig om mee te maken dat je in de rol van ‘interviewende verslaggever’ de wedstrijden heel anders beleefd. Het begon ’s morgens al direkt met het naderende slechte weer. De organisatie moest het programma inkorten, want ’s middags werd windkracht negen voorspeld. Direct naar hoofd organisatie Dorus Wajon gelopen die met Bob Ellermeijer en Donja Wopen water 2agenaar aan het overleggen waren. Daarna als vliegende reporter naar de jurykamer, maakte foto’s en vroeg de wedstrijdleiding hun reactie. De aardige Gerard Wedekind gaf toelichting op het besluit en al pratende moest ik mijn vooroordeel van ‘ambtelijke KNZB bobo’s’ bijstellen.

20150725_110429_800x600Gerard: ‘Ik heb het inkorten van een programma niet eerder meegemaakt, maar we slaan ons er wel door’.  Hoe reageren de deelnemers op het gewijzigde programma? Ik loop naar het terrein van de scouting. Hier staan de tentjes en windschermpjes van de zwemmers en hun aanhang. Er heerst een gezellige ontspannen sfeer. Geen wedstrijdstress te bekennen en naast jongeren nogal wat zwemmers op leeftijd. Zo spreek ik Loekie van Huisteden van AZ&PC een krasse tante van 70 jaar die aan de 1 km. vrije slag meedoet.

20150725_115634_800x590Ook de luitjes van mijn eigen cluppie (triahlon Oude Veer) zijn er. De meeste doen de kilometer, maar bikkels Andre van der Ploeg en Richard Huisman pakken daarnaast ook nog eens de 3 kilometer. Maikel Gleijsteen staat naast mij te fotograferen met z’n ‘kanon’. Tegen de kwaliteit van een spiegelreflex met een lens van 500 mm. kan ik natuurlijk niet op. Verderop staan nog twee mannen met kanonnen. De ene heet Ruud Emmen, zijn foto’s kan ik zondag’s zien op z’n site www.emmentjes.nl. Thuisgekomen met een hoofd vol informatie en zo’n veertig smart phone foto’s, maak ik het verslag voor de krant en de site van de zwemvereniging Oude Veer.

Zie: http://denkrieck.nl/open-water-zwemmen-oude-veer-succesvol/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *