Categorieën
Familie

Leenauto voor een prikkie

Zeker tien jaar ga ik als een gelukkig mens autoloos door het leven. Enerzijds om kosten te besparen, maar ook uit ideële principes. Het verminderd nodeloos energie verspillen en het houdt m’n lijf in conditie. Lange afstanden pakken we de trein of huren via autohopper een auto. Dankzij onze gemeente zijn er twee deelauto’s in Anna Paulowna. Mobipunt heet het lokale deelnetwerk en werkt met de Justgo app. Aangezien ik niet de handigste ben met dit soort nieuwigheidjes, kreeg ik hulp van Astrid en Yoeri. Hier mijn Mobipunt ervaringen:

Maandag 28 juni: op de app reserveer ik de leenauto voor een eerste proefrit. Yoeri gaat mee als cameraman, dochter Astrid als de reddende engel. Zo moet prutser Cor het redden. De witte Peugeot 108 zie ik al weken staan bij het gemeentehuis, eindelijk ga ik hem gebruiken.

Een tikkeltje te vroeg zijn we, gaat het ons lukken? Yoeri start de camera (zie het resultaat onderaan dit bericht). Ik tik op op de app en zie Start reservation>tik. Ik geef akkoord dat de auto geen schade heeft en dat er geen vuil op de auto is. Dan staat op de app dat ik de auto kan openen>slide de knop naar rechts en…. KLIK de deur gaat open.

De sleutel haal ik uit het kastje en karren maar. Ongelofelijk wat een makkie voor een digibeet! Na een blokkie om, parkeer ik de auto. Sleutel in het lipje van de dashboard kast>deur dicht. Op de app staat Finish>tik. Ik slide de knop naar links en klik de deur is dicht. Lachend stopt Yoeri de camera. Wat een slimme app, voor mij mag de bedenker een standbeeld krijgen. Later zie ik wat de 20 minuten lenen en het ritje van 1 kilometer heeft gekost: € 0.56.

Woensdag 30 juni: eerlijk gezegd ben ik wat nerveus. Nu geen hulp van slimme dochter, maar in m’n uppie een autolenen. Gereserveerd om 9.45 tot 12.00 uur. Zus Rennie gaat op bezoek naar tante Annie in Hippolytushoef. Normaal doet ze dat met de taxi, incl. korting kost haar dat € 38.-. Niet goedkoop. Goede reden dus om de deelauto van Mobipunt te nemen. Ik parkeer m’n fiets bij de auto, herhaal de handelingen van maandag….. ennnnn: GELUKT!  

Na de koffie bij tante Annie rij ik fluitend terug naar Anna Paulowna. Parkeer en sluit af. Ik zit nog maar net op m’n fiets, een flits door m’n hoofd. Foutje: tas vergeten, die ligt nog in de auto. Maar hoe kom ik hierin? Thuis maak ik opnieuw een reservering op12.20 uur. Mobipunt autolenen wordt al een routine. Even later open ik de deur, pak m’n tas eruit en sluit weer af.

Kosten ritje Anna Paulowna-Julianadorp-Hippolytushoef-Anna Paulowna (37 kilometer): € 11.50. En het geintje tas eruit halen: € 0.33. Dat valt reuze mee! Zo’n Mobipunt avontuur smaakt naar meer! Met dank aan Yoeri voor het leuke filmpje:

4 reacties op “Leenauto voor een prikkie”

Ik zie niet in wat er zo ”nieuw” is aan het gebruik van een auto op fossiele brandstof. Niet het bezit van zo’n auto is schadelijk voor het milieu maar juist het gebruik er van.
Dus hoe goedkoper dat gemaakt wordt hoe meer stikstof en Co2 uitstoot dat teweeg brengt met nog meer opwarming v.d. aarde en aantasting van de biodiversiteit tot gevolg…
Het zou de Gemeente sieren ELEKTRISCHE auto’s ter beschikking te stellen.

Je heb helemaal gelijk Mick electrisch rijden is beter. Gelukkig heeft Mobipunt in ons dorp ook een electrische leenauto. Die staat iets verder (NS station). Volgende keer ga ik die pakken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *