Categorieën
Kanoën Reisverslag

Het Ally virus

Die geweldige opvouwbare kano (Ally) blijft me achtervolgen. Via facebook las ik een bericht dat Frank van Zwol een Ally clinic gaf. Nou weet ik intussen hoe je ‘m in en uit elkaar zet en heb er één keer mee gevaren, maar was toch wel nieuwsgierig wie nog meer geïnteresseerd zouden zijn in  de Ally.

M’n achterburen Louis en Matty Bakker (ook kanoliefhebbers) had ik getipt over de clinic en deden ook mee. Zaterdag op de roets naar Purmerend. Prachtig lenteweer (m’n benen krijgen hun eerst zonnestralen en m’n neus kwam verbrand terug), wat een bof en dan kom je ook nog eens bij restaurant ‘de Boffert’! De eerste clinic is bijna klaar en tref daar een bekende uit het ligfietswereldje: Daniël Siepman. Hij is bekend met de roets (webdesigner van rowingbike site en noemde mij een roeifiets-icoon), schrijver van talloze ligfietsverhalen in destijds het HPV (Human Power Verhicle), nu Ligfiets& blad. In het laatste nummer schreef hij nog een pracht artikel ‘Noorse Vikingtour’. Daniël kende Frank o.a. van de ‘rugzak praktijktest van het Op Pad tijdschrift’, wie weet kom ik ‘m nog eens tegen in een Ally…..

In de tweede clinic was nog ruimte (Ingmar en Marieke hadden afgezegd), hoewel ik niet was aangemeld, kon toch zomaar aanschuiven. Typerend voor de ontspannen sfeer waarop Frank zijn clinid dee. Na afloop nog lekker nagepraat over het avontuurlijke leven van Frank. Zie zijn site: http://www.wilderness-effect.nl/

Het ritje terug Purmerend-Anna Paulowna hoorde bij het rijtje  ‘het Grote Genieten’. Bij Ingmar in Tuitjenhorn mijn verhalen gespuit. We waren het er beide overeens: die tweede vaartocht met Ally moet er snel van komen.

De Ally clinic met buren Matty en Louis Bakker
De Ally clinic met buren Matty en Louis Bakker

Totaal 130 kilometer op de teller en geen gelukkig centje pijn van de liesbreuk operatie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *