Categorieën
Reisverslag Roeifietsen

De wet van Murphy in het kwadraat

Als iets mis kan gaan, dan gaat het ook een keer mis’, zo wordt ‘de wet van Murphy’ uitgelegd. Bij mij is de kans groot dat direct daarna er weer iets fout gaat. Gisteren, met een roeifietsritje mocht ik dit gruwel weer eens ervaren….

Een natte winderige dag in februari. Eigenlijk geen weer om te roeifietsen. Maar een zakelijke afspraak in Broek op Langedijk (bij Rodi Media), zorgde voor dit ritje van 80 kilometer vice versa. Halverwege bij Burgerbrug voelde m’n achterwiel hobbelig. Een steentje was in de achterband blijven zitten, honderd meter later ‘pffffffff’: lekke band. Bij een boerderij parkeer ik m’n roets. Zo…. dat is een gapend gat, het is zelf door Mister Tuffy gegaan (is een beschermlaag tussen binnen- en buitenband). Een nieuwe binnenband gaat erin, maar ondanks de 2 pompen die ik heb, komt er geen lucht in. Dat euvel komt vaker bij mij voor. Gelukkig leen ik van de boerin een pomp en het klusje lijkt geklaard. Mooi niet dus, want nu treedt de ‘Wet van behoud van ellende’ in: voor elk probleem dat we oplossen, krijgen we een nieuw vraagstuk terug.

Het achterwiel gaat erin, aandrijftouw om de snek zit. Dan prik ik het haakje dat aan het elastiek zit vast in de snek en klaar is Cor? Mooi niet dus! Zoefffff….., daar schiet het haakje los van de snek, maar ook los van het elastiek en foetsie, nergens meer te vinden! Nu heb ik écht een probleem. Al 100.000 kilometer roets ik fluitend zonder reserve haakje. Maar zonder zo’n gevalletje kom je écht niet verder.

Gelukkig is Ingmar bereikbaar en pikt me met z’n auto op. Thuis drinken we eerst een bakkie, maken plannen over nieuwe roeifietstochten (Zuid Zweden?) en lossen het probleem op. Zelf heeft hij ook geen reserve haakje, maar leent die van zijn eigen roets. Thuisgekomen ga ik direct in productie: een oude spaak zaag ik in drie stukjes en maak reserve haakjes. Zo dat geintje gaat me geen tweede keer gebeuren. Wel benieuwd wat me de volgende keer gaat overkomen bij de ‘Wet van Murphy’. Straks ook maar even een beter fietspompje kopen….

Één reactie op “De wet van Murphy in het kwadraat”

Ik zet het haakje altijd vast met een kleine tight-wrap i.p.v. met een knoop. Dat is niet volgens het boekje maar (als je het restant wegknipt natuurlijk) lekker compact en blijft bij mij altijd goed vastzitten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *