Categorieën
Reisverslag Roeifietsen

De paklijst van Ingmar

Het tijdschrift Op Pad heeft een vaste rubriek ‘De paklijst van’. Hierin lees je wat een buitensporter zoal meeneemt op z’n avonturen. M’n vriend Ingmar is uitgekozen om in de editie van juli de rubriek te vullen. Dinsdag moest hij naar Amsterdam voor fotoreportage en ik ging mee.

Uiteraard gingen we beide op de roeifiets. Voor Ingmar een retour Tuitjenhorn-A’dam, voor mij de start van ‘klein rondje Nederland’. De rit was voor mij mooi te combineren met een bezoek aan het ‘Living Village Festival’, dat donderdags begon. De paklijst van Ingmar was met zorg gekozen, want het merendeel werd gewogen en gefotografeerd. Meest bijzondere spulletjes die hij meeneemt zijn z’n zakjes etenswaren met zelf gedroogd fruit, etc. Ook niet te versmaden ‘Ingmar’s havermout-compleet’, waarvan ik er later in de week dankbaar twee van heb opgepeuzeld (lekkerrrrr…)

De paklijst van mij blinkt altijd weer uit van ’te veel meenemen’. Oorzaak zijn mijn te grote tassen, waardoor ik ook nu weer teveel kleding meenam (vier broeken vijf truien). Dat was bij ‘grammenjager’ Ingmar niet het geval! Naast de opsomming van spullen en foto’s, wordt de pagina’s ook gevuld met vier vaste vragen. Hij verklapte mij het antwoord op de vraag ‘Wat neem je nooit meer mee’: m’n fietsaanhangkar. Ik weet dat hij meetrok op één van onze eerste reizen, met veeééél te veel bagage, want je kon dat ding zo makkelijk volstouwen!

Redacteur Gijs van de Op Pad verzocht mij niet te veel uit te wijden (dan gaat de primeur eraf). Daarom heb ik maar drie alternatieven vragen bedacht voor bij ‘De paklijst van Ingmar Zondervan’:

1967 Pakjesavond, wat was je mooiste cadeau: het pakhuis dat ik kreeg van opa & oma met allemaal kleinde cadeautjes.

1987 Je geeft iemand een dikke pakkerd. Wie: Dat is Marieke, m’n levensmaat die ik 35 jaar terug ontmoette en al 25 jaar gelukkig mee ben getrouwd

2017 Je viert een feest, welk pak trek je aan: m’n werkoverall, klompen en pet.

In de Op Pad van juli is het artikel geplaatst, zie bestand hieronder:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *