Categorieën
Natuur NTKC kampeerclub NTKC kampeerclub

Dagje roetsen en netwerken bij NTKC

Met vette uitroeptekens in mijn agenda stonden de weekeinden 23-24 oktober en 13-14 november genoteerd. Ik wilde ze beslist niet missen de werkweekeinden van mijn kampeerclub NTKC op Texel en Limmen. In 2019 had ik november een super gezellig weekend beleefd in Limmen, dat smaakte naar meer. Helaas liet ik het kamperen dit jaar voorbij gaan en bleef het bij een dag natuurwerken (eigenlijk netwerken).

In oktober stonden mijn odlo- en bananentassen al gepakt voor een lang weekend Texel. Het ouwe lijf stribbelde tegen, het weer was matig en besloot daarom thuis te blijven. Voor Limmen leek afgelopen weekend hetzelfde scenario in werking te gaan. Volgens Piet Paulusma zouden we een stormachtig en nat weekend krijgen. Zal ik wel of niet kamperen? Zaterdagochtend kom ik traag op gang, Even nog de Volkskrant doornemen, een bakkie en het is zomaar half tien. Vertrekken is toch altijd het moeilijkste onderdeel van op pad gaan…. Die tent blijft thuis besluit ik, het wordt een retourtje Limmen (90 kilometer). 

Gelukkig, Kees m’n ligfiets maat is er ook.

Wanneer ik rond het middaguur op het NTKC terrein van Limmen kom, zie ik direct een groene Velomobiel (Quest). Het is een bekende uit de ligfietswereld: blogger Kees van Hattem. Ik zie hem met Sebastiaan Talsma (de nieuwe secretaris van de club en ook ligfietser). Echte mannen & ligfietsers houden van houthakken, dus pak de bijl en begin houtstompen te klieven. Intussen krijg ik nuttige aanwijzingen van kanoër Ruurd Weergang uit Grootschermer. Hij is actief bij de zwerfgroep en vertelt er enthousiast over. Na een twintig klappen ben ik toe aan een ander klusje. Dankzij Kees zien we in het houthok een dikke brede plank. Zo, drie stompen hoef ik niet te klieven, die dienen nu als poten en daar staat zomaar een nieuw bankje!

Gezellige vent: Arjan zette z’n vistentje ook op.

Bij het testen van dit zitmeubel krijg ik gelijk gezelschap van Arjan Kok, die ook bij najaarsvergadering was. Marjo Valkering heeft intussen een stapel pannenkoeken gebakken waar we wel raad mee weten.

Nieuw bij de NTKC: Enno uit IJmuiden.

Op het bankje komt ook Enno de Haan uit IJmuiden zitten. Hij is net nieuw bij de club en stelt zich netjes voor. ‘Maar ik heb je pas nog op de ledenvergadering gesproken. Toen je wegreed op je fiets vertelde dat je nog ging kamperen’, zeg ik tegen Enno.

Uiteraard was Koedijker Menno ook van de partij.

We spreken elkaar later als hij aan het houtsnoeien is met Menno Watzema en ik zet ze op de foto. Koedijker Menno spreek ik vaker, een super enthousiaste kerel, die volgens mij zo de vacante functie van voorzitter kan invullen.

Snoeiwerk door Michael Mes, Bart Agterberg en Frederiek van Straten.
De titanium houtstove van Michael.

Uiteraard spreek ik bushcrafter Michael Mes ook weer. De man die zegt dat hij niet tegen drukte kan, maar wel met iedereen staat te kletsen. Trots laat hij z’n Spartaanse slaapplaats bij de paddenpoel zien. Onder een soort katoenen dekzeil slaapt hij, daarover een nylon tarp tegen wind en regen. ‘Dit is m’n nieuwe titanium stove, weegt maar 2 kilo’, zegt Michael. ‘Perfect kacheltje, brandt als een tierelier’. De rook verdwijnt uit de oprolbare schoorsteenpijp, die met een gat door de tarp steekt.

Inmiddels is het gaan schemeren. We ruimen het gereedschap op in de container en verzamelen voor het avondmaal. M’n sneetjes brood blijven in de tas, want Jan Willem Leurs heeft een geweldige grote pan met maaltijd soep op het vuur staan.

Zeekayak blogger René.

Naast mij gaat René van der Zwan zitten. Ook hem ken ik nog van het werkweekend van twee jaar terug, maar toen amper gesproken. René blijkt sinds 2015 een fanatiek blogger te zijn. Meestal schrijft hij over testen of verbeteringen van zeekajak materialen. Net wanneer ik besluit terug te roetsen, hoor ik terreinmeester Bart Agterberg zeggen ‘zullen we het kampvuur gaan aansteken’. Ik ga deze gezelligheid helaas niet meemaken. Het is donker en ik moet nog 45 kilometer naar huis roetsen en neem afscheid van mijn NTKC kampeervrienden.

Één reactie op “Dagje roetsen en netwerken bij NTKC”

Echt jammer dat je je tent niet mee had. Die Paulusma ken je niet vertrouwen, het was schitterend weer. Ik vond het leuk om iedereen weer eens te spreken. We hebben een heel fijn cluppie op Limmen.
Groetjes, Arjan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *