Categorieën
Familie Kanoën Reisverslag Sport Zwemmen

Buitensport geluk in m’n achtertuin

Na m’n laatste verre reis (Schotland 2019) heb ik het vakantiegeluk dichtbij gevonden. Hoewel ik geniet van reisverslagen die op Polar Steps staan (Erik naar Turkije, Derco naar Berlijn, Mirthe & Dik naar Vogezen) is de kans klein dat ik deze zomer de grens over ga. Deze week kwam ik er weer achter dat genieten ook in je ‘achtertuin’ erg leuk kan zijn.

Van Saskia en Erik uit Apeldoorn kreeg ik het eerste zetje. Met hun deelbare twee persoons kayak Melyn hadden ze zin om een tochtje te varen in de Noordkop. Ik ken het stel van de Vobula werkvakanties en kanotochten met Ingmar en Marieke. ‘Leuk, dan komen jullie bij ons logeren en gaan we bij Croon & Bergh aan het kampvuur zitten’. Uiteraard was Ingmar hiervoor ook te porren, want het recept is bekend dat draait op pannenkoeken bakken op de rocket stove. Ook mijn tuinmaat Wim weet intussen hoe leuk dit is en schoof aan.

De dag erop huren Wim en ik een kano (Canadees) en maken met Saskia en Erik een schitterende tocht. Mijn idee was om rondje Oudesluis te varen, maar de man uit Apeldoorn kende mijn achtertuin veel beter. Erik wist een veel mooiere tocht: rondje Kolhorn/Barsingerhorn.

Met mijn zus Rennie heb ik zaterdag ons vaste ritje op de duo bike. We treffen prachtig weer en steken op in Van Ewijcksluis. ‘Is hier een terras waar we een bakkie kunnen doen?’ vraag ik bij camping ’t Loze Vissertje. ‘Dan moet je even verderop zijn. Bij pension Ewijcksluis, daar kan je mooi aan het water zitten’. We raken aan de praat met Leo de eigenaar van een oude motor met zijspan. Rennie ziet gelijk nieuw vertier: ‘Hier zou ik best een ritje mee maken…..’.

De helft van de frisse duik groep: Cor, Daniëlle, Bart en Patrick.

Zondagochtend was weer het wekelijkse buitenwater zwemmen in het Oude Veer. Het jaar rond kort dippen in zwembroek/badpak. Kort in de winter en voorjaar, want het water blijft nog lang fris. Dankzij het warme weer was het Oude Veer de afgelopen week flink opgewarmd. Daarom ging ik er ’s middags opnieuw in. Samen met Patrick en drie zwemmers uit Den Helder trokken we nu onze aquapakken aan en zwommen twee kilometer. Heerlijk, ook het zwemseizoen is weer geopend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *