Categorieën
Diversen Natuur Reisverslag Wandelen

Boeren, burgers en buitentuinders

Wroeten in de Eenigenburgse kleigrond die snakt naar een druppeltje water. Op de donderdagochtend help ik bij de gemeenschapstuin ‘De Buitentuin’. Kan eigenlijk helemaal niet, want ik kom om in het vrijwilligerswerk. Maar ja, het is er zo gezellig om samen te tuinieren, ondanks dat Eenigenburg op een uurtje fietsen ligt….

Met Hemelvaartsdag kwam de uitnodiging binnen om niet te werken, maar samen ‘een bakkie & happie’ te doen. Een kennismaking met de burgers, degene die actief zijn op de tuin en de boeren, dus de grondeigenaren waar De Buitentuin zich op bevindt.

Die burgers had ik na vier keer helpen al een beetje leren kennen: Ingmar & Marieke die er samen met een groepje erg aardige mensen aan het moestuinieren zijn. Alderik de man met de Warmonderhof opleiding, die er woont, de tuin te groot vindt om in z’n eentje te bestieren en onze hulp prima kan gebruiken. De boeren Bram & Ilse en Ledjaar & Marrije hadden ons uitgenodigd. Zij runnen hun biologische dynamische veehouderij Loei Goeie Zuivel en stonden er versteld van dat ‘De Buitentuin’ na een paar maanden werk al zo’n mooi paradijsje was geworden.

Lekker op m’n ‘rijdende strandstoel’ (de M5 ligfiets) en met Brigit reden we naar Eenigenburg. Het was prachtig weer en de route over de Grote Sloot is rustig. Na de kennismaking en het rondje wie is wie, deden we een rondleiding op de tuin. Windje in de rug reden we terug over de West-Friese omringdijk. Bij de Keinsmerbrug splitsen onze wegen. Brigit gaat thuis uitblazen, ik sla links af naar ’t Zand/Julianadorp. M’n zus Rennie heeft nog een waardebon uit 2015 voor een ‘etentje met haar broer’, die we eindelijk gaan verzilveren. Het leven is nog zo beroerd niet….

Één reactie op “Boeren, burgers en buitentuinders”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *