Categorieën
Sport Triathlon Zwemmen

Andere tijden sport: 60 jaar Oude Veer en 25 jaar triathlon clubfeesten

Ach, doe eens gek Cor en ga mee met het jaarlijkse triathlonclubfeest! Ik hang er de laatste 10 jaar een beetje bij als ‘baantjeszwemmer’. Echte triatleten lopen en fietsen ook en dat heb ik door blessureleed al jaren afgezworen.

Daarom keken die clubgenoten van Oude Veer vreemd op dat ik zondag 24 februari van de partij was op het afsluitfeest. Het programma sprak me wel aan. De middag startte met een workshop karate in de Dojo van Genseikan Karatedo van David Roovers en Ciska van der Voort.

Hierna gingen we naar de kantine van het zwembad, waar Natascha Binnewijzend een lezing over voeding gaf. Na het smikkelen en smullen van de potluck maaltijd, was de huldiging van de clubkampioenen en terug- en vooruitblik op het wedstrijdseizoen. Veel jonkies van onze club weten niet dat ik toch écht een triathlon verleden heb van 25 jaar bikkelen. Het bracht me om even in het verleden te duiken.

Dertig jaar geleden:

In 1989 deed ik één van m’n beste kwartje triathlon’s Anna Paulowna. Het kwam vast doordat het zwemmen 1.5 kilometer was. M’n favoriete onderdeel, waardoor ik bij de eerste tien uit het water kwam. Door vriend Ed Komen was ik aardig fanatiek geworden, die voor de club tien spaghetti-sturen had geregeld.

De triathlonsport hield ik nog twintig jaar vol, hoewel het racefietsen me snel begon tegen te staan. De laatste wedstrijden (o.a. Texel en Huizen) mocht ik op de roeifiets meedoen. Door een knieblessure heb ik uiteindelijk de triathlon sport vaarwel gezegd.

De befaamde clubfeesten

Van links af: Cor Boerman, Ruud Lockx, Kees Schuit en onder Jos van Dorp.

In 1992 haalde onze club de voor pagina van de plaatselijke krant. We vierden voor het eerst een clubfeest met als thema ‘wild-west’. Aan het eind van de avond werden de clubprijzen uitgereikt, waaronder massage-olie dat ter plekke werd getest op de afgetrainde lijven… Een prachtige traditie clubfeesten werd geboren, met als één van de hoogtepunten het travestieten bal.

In 1997 werd het feest gehouden in het Hippo Kart Centre. Aansluitend werd in de kantine het veertig jaar bestaan van de vereniging gevierd. Het jaar erop gingen we wadlopen naar Ameland. Daarna braken er wat rustiger tijden aan voor mij. Mijn passie werd meedoen aan het Europees kampioenschap Roeifietsen (van 1999 tot 2013). Alleen het zwemmen (vooral het buitenwater) hield ik bij.

Dit jaar sta ik opnieuw op de deelnemerslijst van het Kwartje triathlon in Anna Paulowna. Mijn dochters Astrid en Frea doen mee met de trio-triathlon en zochten nog iemand die zwemmen kan. Tsja, die kilometer kan ik vast nog wel in een kwartiertje afraffelen…..

5 reacties op “Andere tijden sport: 60 jaar Oude Veer en 25 jaar triathlon clubfeesten”

Leuk artikel vooral door die oude foto’s die je erbij gezocht hebt! Maar ehm deze zomer ga je niet afraffelen hoor. We hebben de Zwaag naam hoog te houden 😉

Leuk verhaal Cor! Twee weken geleden was ik nog bij een lezing van Jolanda Linschoten en Frank van Zwol. Ik heb bij Frank op de lagere school gezeten, maar jullie zijn blijkbaar ook goede kennissen of vrienden.

Groeten, Wilco

Erg leuk, vooral dia diagonaal ingeplakte plakboekpagina vind ik erg mooi! Ik denk dat als ik nu bij Duikteam Manta zou binnenstappen in het clubhuis, dat ik ook nog maar weinig bekenden tegenkom. Maar de mensen die in 1995 lid waren, komen elk jaar nog een keer bij elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *