Categorieën
Reisverslag Roeifietsen

[update 5] Gids Alco brengt me naar het Noorden

Vier dagen roetsen, pakweg 400 km. kriskras door het Franse platteland en geen enkel keertje fout rijden. Dankzij de GPS van Alco Looije rijden we als een speer terug naar huis.
Van alle dagen heet weer, tot nu toe 1 dagje in de regen gereden: donderdag langs het Canal du Nivernais. Eigenlijk wel lekker om even af te koelen van die bloedhitte. Net wanneer we bij de Clerc inkopen doen, heb ik m’n 8e lekke band, dit keer weer de achterband. Op het eind van de dag klaart het op en rijden het stadje Ligny de Chatel in. De dagen er na scheen de zon weer volop. Wat een heerlijkheid is het om achter Alco te tuffen en niet te letten of we goed rijden. Zijn GPS weet feilloos de leukste stille weggetjes te vinden, terwijl ik lekker om me heen kijk. Ik verbaas me over de leegstaande huizen in die kleine dorpjes. Staan ze echt leeg? Niet bewoond, maar de huisraad staat er vast nog in.

Vrijdag komen we in Dienville bij camping Colombier midden in het stadje. De mooiste camping tot nu toe! We hebben geluk, de camping gaat pas maandag open (na 3 jaar leeg te hebben gestaan), maar we zijn al welkom. Ik spreek de eigenaar Arnaud Bos. Hij is opgegroeid in Frankrijk maar heeft een Nederlandse moeder, waardoor ik makkelijk met hem kan praten. ’s Avonds komt de hamburger/frietkraam (die nemen we te grazen) en op groot scherm zien we Belgie van Brazilië winnen.

Zaterdag opnieuw een heerlijke rit door het glooiende Franse landschap. In Barle-duc vinden we een mooie stadscamping en slaan we twee liter blikken voedsel naar binnen. Voor het vertier in de stad moesten we even zoeken, maar dan krijg je ook wat: na flink klimmen naar de ‘citadel’ (bovenstad) vonden we de gigantische drukke zaterdagavond-markt met muziek. Als beveiliging liepen er zo’n tien militairen met machinegeweren in de aanslag door het publiek.

Ook zondag weer een rit van 100 km. naar het Maasdal. In het stadje Dun-sur-Meuse vinden we de drukke camping Lac Vert.  Het ligt aan een klein meertje, met veel reuring. Voor een keertje laten we ons verwennen in de pizzaria, waarna Alco om 21 uur z’n tentje op zoekt. Ik was om 20 uur al plat gegaan, maar krijg hierna zin om op het terras van de camping (met een groot glas bier) wat te gaan tikken op het mobiele toetsenbordje….. en daaruit komt dan deze blog!
Nog 1 week te gaan. Plan is om in 2 dagen naar Belgie (Rochefort) te roetsen, hier de halve finale Belgie-Frankrijk te kijken en donderdag Nederland in te rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *