Categorieën
Reisverslag Santiago de Compostela

Update #28 Flutdag eindigt top

Geen spat regen, toch een flutdag qua rijden. Zo’n 70 km. gereden, maar via ’t routeboekje maar 40 km. Ra-ra…? De hele dag steeds verkeerd gereden. Eerst dacht ik slim te zijn en stad Aalst te omzeilen. Rij ik via Aflichem. Dat gaat nog goed, ook die abdij gezien, helaas was het biercafé gesloten. Kom ik daarna in een doodlopend dorp Meldert. Terug via Baardegem naar Opwijk, waar ik weer op de route zou komen. Mooi niet dus. Rondje gereden in Merchtem en uiteindelijk via Steenhuffel (jawel daar staat de Palm brouwerij) op de route gekomen naar Mechelen.

Ondertussen vaak de weg gevraagd aan die aardige Vlamingen. Aan hen ligt het niet, maar je ziet hier geen knappe wegwijsborden. Wat ook handig zou zijn, als ze wegnummers beter zichtbaar maakten. In Mechelen wat rondgekeken (prachtige oude stad).

20150924_145158 20150924_145508 20150924_145433

Intussen 4 uur op de fiets gezeten en amper opgeschoten, terwijl het al tijd wordt om een camping te zoeken. Ik reed de stad uit puur op goed geluk (geen bord gezien), maar kwam redelijk op de juiste weg.

Bij het dorpje Elzestraat (zo heet het echt) moet een camping zijn, maar uiteraard geen bord die dat aangeeft. Uiteindelijk gevonden: vlakbij Walem is een landgoed/domein Roosendael, wat er voor zorgt dat het een topdag wordt! Op de camping gelukkig geen caravan/camper (ben de enige) en op hetzelfde terrein een echt fietscafé!

Wanneer m’n tent staat (net voor de regen), loop ik er heen. De barman en gast spelen piano/gitaar en uit de tap hebben ze 3 soorten speciaalbier. En lekker joh…!!!! Nou maar hopen dat het morgen stortregent, kan ik er nog een daggie aan vastplakken…. Foto’s mooie oude gebouwen in Mechelen en de mannen van het fietscafe. Voor degene die ooit naar Mechelen gaan: noteer dit adres www.roosendael.be

20150924_174843 20150924_174924

3 reacties op “Update #28 Flutdag eindigt top”

Hoi Cor,

Wat heb je een doorzettingsvermogen om tot het einde toe vast te houden aan de mooie routes, die moeilijker te vinden zijn en ook nog langer. Het is nog drie dagen via Eindhoven denk ik. Je hebt er een enorme reis opzitten vanaf half augustus. Alle bewondering joh! Hoop spoedig een keertje met je te kunnen bijpraten.

Hoi Zorro. Nou, volgens mij schiet je al aardig op met de tocht. Komende dagen lekker weer volgens mij. Dus dat wordt extra genieten. En, aan de foto’s te zien zal dat zeker niet liggen aan het Beligische bier 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *