Categorieën
Reisverslag Roeifietsen

Rütenbrock, een pufheet weekend

Zaterdag 19 juli stond retourtje Rütenbrock op de agenda. Van de 50 ligfietsers, dit jaar 10 roetsers een soort van mini EK’tje dus…

Vrijdag had ik vrijgenomen, maar op één dag heenroetsen is net ff te gek. Daarom donderdagavond half zeven van start, Afsluitdijk over om negen uur in Friesland, dat gaat lekker. Stiekem kijk ik al om me heen naar een wild kampeerplek. Rond tienen ben ik bij het  dagrecreatieterrein de Mirnse Klif aan het IJsselmeer. Maar net toen de tent stond komt de beheerder om me weg te sturen. Oei dat valt tegen, snel inpakken want de duisternis valt in. Gelukkig heb ik goed licht op de roets en met een sneltreinvaart naar de vertrouwde boerencamping van Niels en Tea in Wykel en om elf uur tent weer opgezet. Dat viel nog niet eens mee, want de eerder gebroken tentstok, nu met tap omwikkeld, brak weer…..

Vrijdag is het pufheet, ik start om tien uur voor nog eens 120 kilometer naar Ter Apel. Om 3 uur flink  afgemat stap ik bij Smilde af, onder een dikke boom rol m’n slaapmatje uit en doe een tukkie van 2 uur. De tocht vandaag is prachtig maar de dertig graden slopen je. Rond 7 uur een lekkere snack in Borger. Dan is het naar Ter Apel niet ver meer. Even kijken hoe het met Ingmar is, die via de trein zou komen. In een SMS lees ik dat hij helaas afbericht doet. Hij voelt zich niet 100% en dat moet je zeker wel zijn als je 250 kilometer denkt weg te roetsen. Het is te laat om rechtstreeks naar Rutenbrock te rijden, dus kampeer ik weer in Ter Apel.

De camping is pas 3 weken open, maar de nieuwe eigenaren hebben nog weinig klandizie. Het geld is kennelijk op, om reclame te maken. Meer bezoekers zal niet makkelijk worden, want Nederland heeft een over aanbod aan campings en de concurrentie is moordend. Een jaar was ik hier ook. Toen was het terrein vervallen. Het mooie zwemmeertje was me niet eens opgevallen. Ik neem er nu een verfrissende duik in. Zaterdagochtend, weer zo’n hete dag, op het gemakkie naar Rutenbrock. De wedstrijd, een 1-uurs tijdrit met stayeren toegestaan, start om 1 uur. Ik neem me voor het rustig aan te doen, want het plan is om in de namiddag weer huiswaarts te roetsen. Toch finish ik helemaal uitgewoond en lig voor apegapen in de berm en sla de criterium over.

Gelukkig krijg ik van Alco het aanbod om zondag met z’n camper terug te rijden. De lift is naar Harderwijk, dat scheelt mooi 120 km. Daardoor tent opgezet bij de fam.Bentlage, genieten van de bbq en weissenbier en bijpraten met de o.a. m’n roetsmakkers Alexander, Alco & Esther, Edwin & Jannes, Ymte, Rob en Bartel. Zondag was de terugtocht heel wat gemakkelijker dan de dagen ervoor, omdat het wat koeler is. Om drie uur ben ik in Lelystad voor het bekende patatje & shake, dan die saaie dijk maar rare kronkels, Westfriesland door en om zeven uur precies thuis.

Oef, een mooi maar loodzwaar weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *