Categorieën
Reisverslag Roeifietsen

[blog 7] De laatste loodjes wegen het lichtst

Als roetser die wil opschieten kan je: a. netjes op de beroerde Duitse fietspaden rijden of; b. stiekem dat gladde asfalt van de weg kiezen. Ik was zondagochtend ‘stoute Cor’ en scheurde op m’n tweewielige fitness apparaat zelfs op de autoweg.
Dat geintje leverde uren tijdbesparing op en kostte stukken minder krachtinspanning. Over de ‘Sweerman-fietspaden’ is ritje Nassau-Koblenz (30 km) in 3 uur, nu deed ik hem in de helft. Foei, zelfs die tunnel (1 km.) van Bad Ems door de Huhnerberg nam boef-Cor. Gelukkig was het zondagochtend en rustig op de weg en geen ‘polizei’ te bekennen! Rond 12 uur kwam ik in het centrum van Koblenz, maakte een foto van het beroemde beeld, belde met Brigit en vervolgde m’n rit naar het noorden.
Belle van de blog ‘Kampeerwijzer’ had me gewaarschuwd voor het saaie traject & slechte fietspaden die nu gingen komen. Ze had gelijk, maar doordat het zondag was had ik er weinig hinder van (pakte natuurlijk ook weer vaak de weg). Uiteindelijk rij ik 125 km. en kampeer in Rodenkirchen. Ik voel m’n lijf nog van de zware dagen, dus start maandag rustig. Ingmar gaf me de tip ‘een stukkie met de trein’, want de weersvoorspelling was slecht.
Smokkelroute
Die tip van Ingmar bleef maandag in m’n hoofd spoken. Na rustige start (11 uur) had nogal last van ’traag vet in m’n lagers’. Door de Rijn te volgen kon ik gemakkelijk door Keulen crossen. Toen ik in de middag een paar lekkere stortbuien over me heen kreeg en per toeval langs het station van de stad Neuss reed, was de keus snel gemaakt: ik neem de smokkelroute! Heerlijk om in een uurtje met de trein in Venlo aan te komen (17 uur). Intussen was zon weer gaan schijnen en roetste ik nog 2 uurtjes door Limburg. Mazzelaar die ik ben, vind de prachtige natuurcamping Geijsteren aan de Maas. Met Ingmar die nog altijd in Groesbeek ‘schuilt voor de regen’ contact gelegd: ‘Wanneer ik ik drie-in-de-pan bij je komen eten’? Ingmar: ‘Doe maar rustig aan, ik zie je dinsdag wel’. Dat wordt dus dinsdag een lekker relax daggie. Rond de middag breek ik af en rij naar Groesbeek. De laatste loodjes worden vast niet al te zwaar meer…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *