Categorieën
Reisverslag Roeifietsen

[blog 4] De Donau Treppelweg: bejaardenfietspad

Na drie dagen roetsen word ik hem al een beetje zat, dat toeristische fietspad (Treppelweg) dat zo idyllisch langs de Donau loopt. Duizenden bikepackers ben ik tegemoet gereden. Hun windje in de rug en afdalend met de rivierloop, ik ploeterend tegenwind en door die kronkels amper opschietend…
De drukte van de stad Wenen heb ik gelukkig kunnen vermijden. Ik nam de noordelijke Donau fietsroute en steek bij Klosterneuburg de Donau weer over, om de zuidelijke te nemen. Na m’n late vertrek was het eigenlijk weer tijd om een camping te vinden, maar dat blijkt geen makkie. Door de Treppelweg zie je alleen de Donau en de decadente huizen die er langs gebouwd zijn, maar mist de stadjes. Amper kans dus om in supermarkten in te slaan. Ook staan er geen bordjes met camping verwijzing. Uiteindelijk weet ik in Tulln een camping met Wifi en trakteer me direct op grote pul bier.
De volgende ochtend gaat het helemaal mis met de route. Op de automatische piloot rij ik de Treppelweg weer af, dat na 5 km. bleek dood te lopen op een hek (Donau chemie bleek het voor 3 jaar gehuurd te hebben). Dan weer terug naar Tulln en een uur verprutst. Uit nijd pak ik de drukke weg naar Traismauer. Een zware opgave door de denderende vrachtwagens die je inhalen en de pittige wind tegen. Bij de Spar van Traismauer proviand in geslagen en de juiste route weer opgepakt. Wanneer ik de mooie stad Melk passeer, wordt het eigenlijk tijd voor een camping. Maar waar vind je hem? In het wild kamperen langs de Donau lijkt me geen goed idee. In Ybbs sla ik nog een keertje in en gelukkig vind ik om 20 uur een camping in Willersbach. Ondanks de foute start, fietspech (aandrijftouw brak), toch nog 110 km. gereden. Vrijdag maar iets minder km.maken, meer cultuur snuiven en op naar Linz.
[een dag later per mail al deze aanvulling:]
Gelijk in de praktijk gebracht: bezoek ‘Keltendorf in Mitterkirchen, zie foto’s bijvoorbeeld die kano uit een uitgeholde boom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *