Categorieën
Sport Zwemmen

Oude Veer:  ‘Cor-de-waterrat’ is er weer!

‘Buiten water zwemmen’ in de zomermaanden mijn favoriete sport. Nou is de zomer al flink op weg en die Cor heeft nog maar 2x in het Oude Veer gelegen….  Wat is er aan de hand met ‘Cor-de-waterrat’?.

Eind mei lag ik al een paar keer in het Oude Veer, kilometertjes zwemmen, iets wat ik jaar in jaar uit al doe. Maar de klad zat er daarna behoorlijk in. Tot zondag was het er niet meer van gekomen en de jongens van de club maakten zich al zorgen…. De langebaan zwemwedstrijden die onze club jaarlijks organiseert, schudde me weer wakker. Zaterdag ging ik er sfeer snuiven bij dit evenement en ik ontdekte opnieuw:  wat een  prachtige sport dat langebaanzwemmen is! Op het kleine grasveld  van jachthaven Oude Veer puilde het uit van de windschermen, tentjes en stoelen van de zwemmers en hun begeleiders.  Voorgaande jaren stonden ze bij de buren op het terrein van de scouting. Dat was dit jaar niet mogelijk want de scouting had haar eigen evenement.  Aan de gezellige foto’s die ik maakte is te zien dat ze dit vast niet erg vonden.
13732001_1054585427956685_4001054113984446011_oOnze triathlon club deed dit jaar met slechts 5 mannen en 1 vrouw mee aan de wedstrijden.  Tja, waardoor komt dat? Het aquapak dat niet aan mag? Of het hoge inschrijfgeld voor een kwartiertje zwemmen? Of de strenge KNZB regels? Jammer voor de organisatie dat er van onze vereniging zo weinig deelname is, want het vele werk wat ze verzetten is voor 99% voor niet-leden.

20160716_124827Ieder geval zorgde de wedstrijden wel dat ik zondag eindelijk weer in het Oude Veer ben gaan zwemmen. Bij de verzamelplaats ‘picknickbank Boermansweg’, doken om 19 uur weer zo’n 15 maatjes/buitenzwemmers in het Oude Veer, voor het rondje 2 ã 3 kilometer zwemmen met na afloop natuurlijk de gezellige koffie/thee/koek nazit. Hopelijk duurt de zomer nog tot eind september en kan ik hier nog vaak van genieten….

Één reactie op “Oude Veer:  ‘Cor-de-waterrat’ is er weer!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *