Categorieën
Familie Reisverslag Roeifietsen

Leve de e-bike: samen met Brigit kilometers maken!

Viel ik vroeger bijna van m’n ligfiets wanneer ik samen met Brigit fietste (zo langzaam ging het….), dankzij de e-bike kunnen we eindelijk lekkere tochten maken.

Zondag reden we minstens honderd kilometers. Voor mij niks bijzonders, maar Brigit is wat minder afgetraind en haakte na een paar uurtjes fietsen snel af. Sinds ze de elektrische fiets van mijn moeder heeft, wordt samen fietsen weer leuk.  Via de Grote Sloot reden we naar Warmenhuizen waar een concert was van20160724_140712 de maritieme folkband het Scheepsvolk. Ze speelde in de Ursala kerk, een prachtige oude kerk met mooie akoestiek. We waren er ruim op tijd en parkeerden de fietsen op het kerkhof voor een picknick. Zo konden we vast genieten van het Scheepsvolk want ze waren vast aan het inspelen. Hierna  deden we nog een familiebezoek in Zwaag.

Zo’n doorsnee Westfriese verjaardag,20160724_125950met z’n allen in een kring over ditjes en datjes teuten. Allemaal voor mij wel uit te houden met de terug fietstocht in het vooruitzicht. Zo reden we de 40 kilometer terug binnen 2 uur, via Wognum-Aartswoud-Kolhorn weer naar huis.  Moeten we vaker doen Brigit!

2 reacties op “Leve de e-bike: samen met Brigit kilometers maken!”

Mijn vrouw heeft al weer heel wat jaren een E-ligfiets. Een Fuenda. Ze heeft daar ruim 5 jaar woon-werk-verkeer mee gereden.
Ze vindt een tweewieler echter nooit echt ontspannen rijden. Ze is meer met de weg bezig en wat daar allemaal op ligt, dan met de omgeving. De reden daarvoor is een valpartij en een paar bijna valpartijen.

Afgelopen zondag heeft ze een Mango+ met een E gekocht. Nu kunnen we ook beter en vaker tochten gaan rijden.

Wim, gefeliciteerd met de aanschaf , niet alleen fijn voor je vrouw maar zeker zo leuk voor jou. Of jullie samen ! Want samen op stap is echt leuk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *