Categorieën
Reisverslag Roeifietsen

Cycle Vision bekoekeloeren

Het niet te missen jaarlijkse ligfietsevenement is Cycle Vision. Bijna altijd was ik er bij: actief als wedstrijddeelnemer. Voor het eerst dit jaar liet ik de wedstrijden voorbij gaan en ging er heen als toerist: lekker ligfietsers bekoekeloeren.

Oorzaak was tweeledig: op de roeifiets-vakantietrektocht van 1100 km.had ik nog in de benen & handen en dochter Astrid vierde zondag haar twintigste verjaardag. Ik besloot daarom het evenement als toerist bij te wonen. Zaterdagochtend stapte ik met de ligfiets op de trein, bij station Sloterdijk er uit en op de ligfiets naar het sportpark Sloten. Dankzij de kaart van Amsterdam ging dat redelijk goed, slechts 2x de weg vragen en binnen een half uur was ik er. Jammer, de 1-uurs tijdrit was al geweest, dus roeifietsers Martijn, Erwin en André gemist. Toch zie ik al een paar bekenden. De achterhoekse LOL club (velomobielen) met de bekende Wim-de-roetsende zijn er, maar ook Joop uit Zeeuws Vlaanderen tref ik. Voordat ik m’n tentje op zet even langs de kramen die er niet zijn. Van de organisatie spreek ik Jack uit Grootebroek. Met een aantal ervaren mannen hebben ze het weer opgepakt. Hoewel het evenement vorig jaar in Venlo gezellig was, heeft het de vereniging veel geld gekost. Te hoge bezoekersverwachtingen en te hoge uitgaves. Dit jaar een soberder evenement, dus geen markt en geen probeerparcours voor ligfietsen. Omdat het evenement gekoppeld is aan het ‘wereldkampioenschap ligfietsen’, zijn de de wedstrijden het belangrijkst. Verder zijn er op de zaterdag en zondag een aantal lezingen.20160702_221411

Tijden m’n rondje ‘op zoek naar bekenden’ loop ik het camperterrein op. Hier zie ik Eric & Erica uit Margraten, waar ik vorig nog zo gezellig mee heb gezeten. Direct nodigen ze me uit voor de koffie en Eric verteld over z’n ligfiets reis van Malaga naar huis. ’s Avonds spreek ik hem opnieuw in het café en gaan we op de foto met Wim. ’s Nachts krijgen we een stevig onweer met regenbuien over ons heen, waarna zondag de zon terugkeert.20160703_100020

Belangrijkste wedstrijd is de 3 en 6 uurs race waar roeifietsers Derk, Frank en André aan meedoen. Bij de start/finish staan een handje vol toeschouwers. Velomobieler Jan van het fietsmuseum in Oostwoud weet mooie verhalen te vertellen (o.a. over stoomfiets). Ik besluit lopend het parcours te verkennen, maar net voorbij de heuvel raak ik in leuk gesprek met Arnhemmer Bert. Dat wordt dus een klein rondje parcours, want om 12 uur staat de ‘meet en greet’ voor de bloggers op de agenda. Hier spreek ik natuurlijk Belle (Kampeerwijzer), Mick (mick-eigenfietsnl) en Paul (Mooi geel is niet lelijk). Nou moet ik nog flink haasten: immers dochter Astrid is jarig en de afspraak zou zijn om 16 uur bij haar in Schagen te komen. Ik pak razendsnel m’n tentje in en vertrek om 12.30 uur. Ondanks het niet meedoen aan de wedstrijden, toch een mooi weekend.

Één reactie op “Cycle Vision bekoekeloeren”

Ja het was als mede low-budget blogger best aardig eens wat met je over technische roets-aangelegenheden te spreken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *