Categorieën
Croon & Bergh / Dijkgatshoeve Natuur

Voorproefje op Michaëlsfeest

De wisseling van seizoenen wordt bij zorgboerderij Croon & Bergh gevierd, dit keer was het Michaëlsfeest aan de beurt. Een mooie uitnodiging rolde binnen. ‘Om innerlijke krachten te versterken en zo onze draken te herkennen en te verslaan…’.

Leuk, maar het kan ook anders… Waarom geen pannenkoeken bakken bij de kampvuurplek?

Ook het pannenkoek-lied kwam langs bij Kamela.

Het prachtige nazomer weer was ideaal, dus onder het mom ‘voorproefje Michaëlsfeest’ kon de pannenkoeken-koning weer toeslaan! Het is een beproefd recept: met de langste dag waren de bewoners ook van de partij en vonden het helemaal toppie. Om het bakken niet moeilijk te maken, blijven de rocket-stoves nog even uit. De koekenpan gaat op de gasbrander en produceren maar! ‘Wie is er aan de beurt voor deze heerlijke goudgele pannenkoek met appeltjes en rozijnen?’.

Even nog niet op de rocket stove, want het bakken op de brander gaat makkelijker.

Margrit had ik aangesteld als uitdeler: ‘Anna en Monica, jullie krijgen allebei een halve, daarna zijn Gerben en Ramiro aan de beurt’. Om nog gezelliger te maken verzorgde Kamela de live-muziek, met gitaar liet ze de bewoners meezingen. Bij het succesnummer ‘The lion sleeps tonight’, kregen we elk een houten rammelaartje en konden herrie maken. Muziek verbindt, op de vrijdagmiddag zingt Kamela in het woonhuis haar liedjes. In maart ontmoette ik haar toen ze met haar man zaailingen kwam ophalen bij MeerBomenNu. ‘Ze groeien goed, zo’n 70% is aangeslagen. Kom kijken als je in de buurt bent…’. Kamela vertelt dat ze hun tweede huis in Westerwolde aan het verbouwen zijn. Het klinkt verleidelijk, het gebied in het zuidoosten van Groningen ken ik en de Ruiten Aa is een mooi kano riviertje…

Bartel in de leer om pannenkoeken te bakken en het kampvuur mag weer aan.

Intussen zijn Ingmar, Bartel en Gerard bij de gezelligheid aangeschoven. Na het samenzijn met de bewoners, zijn nu de vrijwilligers aan de beurt. Ingmar weet zonder aanmaakblokje de rocket stoves brandend te krijgen. Fikkie steken gaat hem prima af, nu nog pannenkoeken keren. Het lekkere ding maakt een dubbele salto en belande in het kampvuur. Gelukkig bleef het bij dit foutje en genoten we van de pannenkoeken en andere natte lekkernijen. Het voordeel van feestjes in het najaar, is dat het snel donker wordt. Een mooi excuus om snel het kampvuur aan te steken en hier de gesprekken voort te zetten. Zo kwam ome Joop (Gerard) live langs ‘Nee nou wordt-ie mooi’ en natuurlijk mijn mini gettoblaster klonk weer als vanouds… In late uurtjes bleef ik met Bartel bij het kampvuur zitten met de wedstrijd ‘ooit gehoord van…?’.  Als liefhebber van aparte muziek trakteerde hij mij op nieuwe ontdekkingen: Madredeus, Christina Branco, Jordi Savall, Beth Ditto, Tracy Nelson en Jake Bugg.

Het duo de 2G’s waren natuurlijk ook van de partij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *